Остров Реюнион - най-великото пътешествие в Индийския океан

Виж снимките

Трудно е да се представи Реюнион – този малък остров, запокитен от природата сред Индийския океан! Представете си шеметните скални масиви на Мадейра обрасли с буйна зеленина, представете си вулканичните образувания на Канарските и димящата лава и водопадите на Исландия, представете си езерата и циркусите на Азорите... А сега умножете мащаба многократно, добавете щипка екзотика и ще получите бегъл изглед от Реюнион! Истинското му лице може да се оцени само на живо! А какъв по-добър вариант от пътешествието на ТрекМания! Ще се изкачим до най-високата точка на острова и в целия Индийски океан – връх Питон де Неж и ще видим магични гледки на 3071 метра над океана! Ще се изкачим на специално подбрани обзорни върхове над всеки един от трите величествени циркуса и ще станем свидетели на зашеметяващи панорами! Ще се изкачим на върха на вулкана Питон де ла Фурнез – един от най-активните вулкани на земята! А финалът? Финалът е просто мечта! Ще направим полет с хеликоптер над всичките три циркуса, ще прелетим над вулкана Фурнез и ще навлезем по въздух до някои от най-недостъпните планински клисури, за да снимаме величествените им водопади!


Описание (по дни)

  Заминаване от Паркинга пред Национален стадион "Васил Левски" в 12:00 часа

 • 1

  Отпътуване за Сейнт Денис – столицата на Реюнион.

 • 2

  Кацане и трансфер до хотела. Настаняване и кратко освежаване. Време е да направим първа опознавателна разходка с първи поглед към величествените циркуси на острова. Насочваме се към селцето Дос д‘Ане където ще направим кратка панорамна разходка над циркуса Мафате. Връщаме се в столицата за вечеря на свободна консумация и нощувка.

  Денивелация (+): 550 м. Денивелация (-): 550 м. Разстояние: 5 км.

 • 3

  Днес ще започнем опознаването на приказното кътче от нашата планета наречено Реюнион! Кратък трансфер ни отвежда до градчето Сейнт Пол и оттам поемаме по стръмен път по склона на първият от трите гигантски вулканични циркуса, съставящи основния планински масив на острова.  Целта на днешния преход е да се насладим на панорамите към циркуса Мафате. Паркингът ни се намира само на няколко метра под кратерния ръб и гледката, която се открива след 3 минути изкачване до ръба и просто феноменална! Пропаст от близо 2000 метра пропада под краката ни в зелен, насечен от природните стихии циркус! На фона доминира най-високият масив на острова с връх Питон де Неж, а зад гърба ни блести Индийският океан! Пътеката върви по самия ръб на кратера, изкачва се плавно, разширявайки хоризонта ни и неусетно ни отвежда до връх Гран Бенард – 2896 метра над океана! Пред очите ни се простира нова изумителна гледка – циркусът Силаос! Нови панорами, нови хоризонти, а зад тях се подава и верха на Питон де ла Фурнез! Спускаме се окрилени обратно до мястото за среща с транспорта и отпътуваме към вила само за нашата група в циркуса Чилаос. Вечеря и почивка. Нощувка.

  Денивелация (+): 1100 м. Денивелация (-): 1100 м. Разстояние: 15 км.

 • 4

  Време е да се отправим към най-високия масив на острова – този на Питон де Неж. Покрит с гъста тропическа растителност, разкъсан от десетки урви и клисури по които се излизават водите на фантастични водопади, масивът е най-високата точка на острова задължителна спирка в нашето пътуване. Ставаме много рано и след кратък трансфер от вилата достигаме изходната точка за върха. Предстои ни не много дълго, но доста стръмно изкачване по стената на циркуса Чилаос. Пътеката се вие на ситни серпентини през пищната растителност след няколко часа ни извежда на платото под върна и хижа Каверн Дофюр. Тук правим кратка почивка преди финалното изкачване към върха. Пригответе фотоапаратите –застанали върху огрените в червено скали на Питон де Неж ще имаме възможност да гледаме и в трите гигантски циркуса едновременно от над 1800 метра височина! Тази феноменална гледка ще се запечата завинаги в душите ни! Спускаме се обратно до хижата и от там по познатата пътека към транспорта ни. Връщаме се във вилата за заслужена почивка.

  Денивелация (+): 2000 м. Денивелация (-): 2000 м. Разстояние: 15 км.

 • 5

  Днес ще го раздаваме лежерно след дългото вчерашно изкачване. Започваме с разглеждането на водопадите по поречието на река Ланжеван – Тру Ноар и Гран Гале. След това ще правим леки разходки и посещения на панорамни места по югоизточното крайбрежие на острова и склоновете на вулкана Питон де ла Фурнез. Ще видим и гигантското лавово изтичане достигнало океана от самият връх и застинало в далечното минало. Следобед се настаняваме във вила само за групата и близо до брега и малък плаж с вулканичен пясък/ситни камъни. Нощувка

 • 6

  Днес ни предстои да стъпим на най-новия вулканичен масив на острова и един от най-активните вулкани в света – Питон де ла Фурнез. Поемаме по Рут де Вулкан и преминавайки през поредица от места за наблюдение на вулканичния масив, достигаме Пас де Белкомб. Разположен в Национален Парк Реюнион, вулканът е гледка, която си струва пътуването през половината свят! Изригващ почти всяка година, той е създал уникален ландшафт с неповторими цветове и форми. Ще предприемем изкачване до най-високата му точка и при подходящи условия ще обиколим целия кратер! Гледките към масива на Питон де Неж, Индийския океан, заобикалящ ни от три страни, и съвсем пресните потоци от лава стичащи се по конуса на вулкана ще направят прехода ни за деня незабравим! Ако имаме късмет може да заварим вулкана активен и да наблюдаваме в реално време вулканичното изригване! Правим снимки и отпътуваме за входа на циркуса Салазие. Настаняваме се в малки вили за следващите две вечери.

  Денивелация (+): 800 м. Денивелация (-): 800 м. Разстояние: 13 км.

 • 7

   

  Днес е ден за наблюдение на водопади! Започваме с каскадата Биберон, намираща се само на няколко минути от пътя. Този път обаче след множество завои и изкачване в планината ни отвежда до района на един от най-красивите и най-високия водопад не само на територията на острова, но и на цяла Франция (720 м) – Тру д‘Фер! Ще направим кръгов преход до панорамна площадка с феноменална гледка към водопада.   Третата част от прехода ни отвежда в клисурата Такамака, където по атрактивна и панорамна пътека ще се насладим на поредица от водни каскади! Вечерта се връщаме отново до вилите ни за нощувка.

  Денивелация (+): 600 м. Денивелация (-): 600 м. Разстояние: 15 км.

 • 8

  Днес е време да опознаем и третия циркус на острова - циркуса Салазие! Преди да се озовем в сърцето на този гигантски природен амфитеатър трябва да преминем през тясната клисура на река Мат. Високите и стотици метри стени са покрити с буйни зелени гори, а между гигантските дървета се хвърлят шеметни водопади! Десетките водопади, спускащи се по склоновете на клисурата ще направят преминаването ѝ незабравимо, а водопадът Бланш ще ни остави без дъх! Пътят ни се изкачва постепенно до високите части на циркуса и скоро ни отвежда до самият му ръб, граничещ със съседния циркус Мафате. Тук поемаме по стръмна пътека, която на ситни серпентини и с помощта на метални стълби ни изкачва по стената на циркуса. След няколко часа ни извежда на плоско плато с лек наклон, покрито с застинала лава. По тези плоски плочи ще достигнем и най-високата точка за днес – връх Ла Рош Екрит! Това е един от най-атрактивните върхове на острова и няма как да не поостанем и поснимаме преди да започнем спускането си обратно към мястото за среща с транспорта. Отпътуваме за покрайнините на курортното селище Сент Жил и се настаняваме в луксозни апартаменти за следващите две нощувки. Вечеря на свободна консумация и нощувка.

  Денивелация (+): 1500 м. Денивелация (-): 1500 м. Разстояние: 9 км.

 • 9

  Пригответе се за най-шеметното пътуване през живота си! Рано сутринта се качваме на хеликоптер, който ще ни отведе на незабравимо пътешествие над острова! Пред нас като на филм ще преминат всички великолепни места, които сме посетили предните няколко дни, но ще ни се представят по един нов и нестандартен начин! Ще прелетим над трите великански циркуса Мафате, Селазие и Силаос, ще кръжим около Питон де Неж, ще надникнем от високо в кратерите на Питон де ла Фуренес и ще се спуснем над високите стотици метри водопади Воал де ла Мари, Каскад Бланш, Такамака и Гран Етанг и ще ги снимаме от въздуха!  Трудно се описва феерията от върхове, водопади, скали и джунгли, на която ще станем свидетели! Около обяд се връщаме в района на Сент Жил, където ще имаме възможност за шнорхелинг и тур за наблюдение на китове. Вечерта хапваме в крайбрежен ресторант преди да се върнем към апартаментите ни за нощувка.

 • 10

  Трансфер към летището и полет за София или продължаване към остров Мавриций.

   


Включва:

Цената включва:

 • Транспорт съобразно програмата
 • Нощувки в семейни хотели, частни вили и апартаменти
 • Професионален водач от България
 • Полет с хеликоптер над острова (около 350 евро)
 • Застраховка „Асистанс при пътуване в чужбина“ на стойност 15 000 евро

Не включва:

 • Самолетните билети София – Сент Дени - София
 • Храна по време на пътуването
 • Входове за музеи и атракции
 • Бакшиши, лични разходи и разходи при форсмажорни обстоятелства (виж: Общи условия)

Нужна екипировка

 • Обувки – В зависимост от метеорологичната прогноза и вида на терена, обувките могат да бъдат ниски (половинки или тричетвърти). Може да си вземете сандали или леки маратонки, които да оставите в транспорта и с които да се преобуете след карая на прехода.
 • Осветление – В случай на по-ранно стъмване поради сезона или удължаване на прехода поради форсмажорни обстоятелства, всеки участник трябва да носи осветление – фенерче или челник. Предимствата на челника са повече и екипът на ТрекМания ви препоръчва да ползвате него. В допълнение на това осветлението ще ви е нужно и при приключенията част от серията КемпингМания, многодневните преходи, където в част от хижите няма ток денонощно или когато за даден връх се тръгва преди изгрев.
 • Облекло за дъжд – В зависимост от прогнозите, преходът може да се осъществи във време на дъжд или временни превалявания. За да се подсигурите комфорта и да бъдете сухи по време на пътуването, всеки участник трябва да разполага с дъждобран или водонепромукаеми яке и панталон. Добре е да помислите и за дъждобран за разница, за да сте сигурни, че вещите ви ще останат сухи. Също така може да опаковате вещите си в „суха торба“ вътре в раницата и да си оставите резервни сухи дрехи за преобличане в транспорта за преобличане след прехода.
 • Раница – при еднодневните/двудневните преходи, раницата не трябва да надвишава 40 литра или 7-10 килограма.
 • Съд за вода – Добре е всеки участник да разполага с поне 1,5 литра вода. Преди всеки преход водачът ще ви даде информация за това дали ще има от къде да се налее вода по време на прехода и с минимум колко вода да тръгнете.
 • Храна – Добре е всеки участник да разполага с храна за прехода в зависимост от това какви хранения са включени в програмата. В допълнение съветваме винаги да имате с вас енергийни храни като шоколад, локум, тахан, мед, ядки или др.
 • Облекло подходящо за сезона и съобразено с терена и прогнозата – къси/дълги удобни за трекинг панталони, тениска, полар, яке и бъфче. При съмнения с какво облекло да тръгнете на прехода, не се колебайте да се свържете с водача за съвет.
 • Гети и ръкавици – в зависимост от сезона е добре да разполагате с гети и ръкавици. Обърнете внимание, че гетите се използват не само при сняг, а и при дъжд, за да опазят краката ви сухи. Също така при очаквани ниски температури или обилен дъжд е добре да разполагате с повече от един чифт ръкавици.
 • Щеки – Щеките имат много предимства и са препоръчитителни за всички маршрути с категория динамичен и по-висока.
 • Медикаменти – препоръчително е всеки участник да има медикаменти за най-често срещаните здравни проблеми. В това число: превързочни материали, хапчета за разстройство и обезболяващи.
 • Канче, ножче и лъжичка/виличка – Винаги е добра идея да имате канче или чашка, както и прибори за хранене. Често по време на преходите имаме почивки-изненада за хапване и кафенце
Бисквитките ни помагат да ви предоставяме по-добра услуга. Използвайки нашите услуги, вие се съгласявате с нашето използване на бисквитки. Научи повече