Нова Зеландия - Раят на Земята

Виж снимките

Нова Зеландия - едно райско кътче, отдалечено почти на другия край на света, но съхранило в себе си зашеметяваща природа, древна и горда култура и предоставящо възможност за щури приключения! Именно такова ви е приготвила ТрекМания, с този внимателно подбрани преходи и забележителности, даващи ни възможност да опознаем максимално Северния и Южния остров и тази невероятна страна! Ще посетим Графството и ще направим обиколка на специално изградените за “Властелинът на Пръстените” декори. Ще прекараме няколко дена около езерото Роторуа, ще опознаем маорската култура и ще посетим вулканичните и геоложко активни долини на Уаймангу, Уайотапу, Хелс Гейт и Те Пуи. Ще преминем по трека на най-красивия еднодневен преход в Света – Тонгариро Кросинг и ще посетим две уникални езера в Национален парк Тонгариро! Ще видим легендарната птица Киви и живи ендимични влечуги, по-стари от динозаврите и ще се спуснем под земята, за да видим съзвездия от спиращите дъха Светещи червеи! Ще прекараме две нощувки в района на Национален парк Моунт Кук, ще направим два завинаги запомнящи се прехода в подножието на Новозеландския първенец, наслаждавайки се на удивителните му езера и ледници. Ще изкачим още връх Ройс, известен със страхотната си гледка към езерото Уанака. Ще си вдигнем адреналина си със спираща дъха моторница минаваща на десетина сантиметра от стените на речен каньон! За финал ще прекараме два дни на кораб в един от най-дългите и красиви фиорди – Доубтфул Саунд, за един кратък, но запомнящ се круиз в едни от най-южните земи на планетата извън Антарктида! Всичко това, може да ви се случи само в Нова Зеландия - само с ТрекМания!


Описание (по дни)

  Заминаване от Летище София, Терминал 2 в 10:00 часа

 • 1

  Сборен пункт: Терминал 2 на Летище София.  Излитаме за Нова Зеландия

 • 2

  Кацане в Оукланд и настаняване в хотел. Нощувка.

 • 3

   

  Отправяме се на едно от най-запомнящите се пътешествия в живота ни! Днес ще посветим деня на Хобитон! Тук е изграден декорът пресъздаващ Графството от книгите на Толкин, за филмът “Властелинът на пръстените” и „Хобит“. Ще посетим къщата на Билбо Бегинс, ще влезем в кръчмата “Зеленият дракон” и ще се потопим в приказната атмосфера на страната на хобити, елфи, орки и хора - все пак това е Нова Зеландия! Следобед отпътуваме за района на езерото Роторуа, където ще се настаним в хотел. Вчерта ще похапнем в традиционен местен ресторант. Нощувка.

 • 4

  Днес ще посетим и разгледаме природните чудеса на двете вулканични долини Уаймангу и Уайотапу. Започваме с разходка край езерата на Уаймангу, разположени в калдерите на изгаснали вулкани. Пътеката ни води край красивите вулканични езера и скоро достига до величественото езеро Ротомахана. Тук ще направим кратка почиква преди да се качим на бусчето опериращо в парка, което ще ни отведе до нашия транспорт. Оптътуваме за Уайотапу. Тук ще имаме възможност да се насладим на изригващи гейзери, врящи водни и кални извори, езера с неземни цветове и изобщо чудеса, които само една активна геотермална област може да ни поднесе! Вечерта се връщаме отново в къщата ни за гости за нощувка.

  Денивелация (+): 150 м. Денивелация (-): 250 м. Разстояние: 8 км.

 • 5

  След закуска продължаваме с изследването на активните геотермални области в района на езерото Роторуа. Наши цели ще са Термалния резерват Уакареварева и гейзерът Те Пуи, а след тях и геотермалната облас „Вратата към Ада“, където ще се потопим в прочутите басейни с лечебна вулканична кал. Следобед ще направим разходка около езерата Тарауера и Рото Кахани и Тикитапу. Денят ни ще завърши с посещение на традиционно Маорско село, където ще се запознаем с културата и традициите на Маорите, ще чуем песните им и ще опитаме от кухнята им. Вечеря в селото. Късно отпътуване за бреговете на езерото Таупо, за настаняване в хотел и нощувка.

  Денивелация (+): 100 м. Денивелация (-): 100 м. Разстояние: 6 км.

 • 6

  Ставаме рано и се отправяме към Национелен парк Тонгариро, където ще прекараме два дни и ще направим два епични прехода. В парка има три активни вулкана, единия от които е Сътбовната планина - отново от Властелинът на Пръстените! Днес ще предприем преход по най-красивият еднодневен трек в света според някои източници.  Нашият преход ще премине покрай вулканичните езера - Синьото езеро и Изумруденото езеро, в самото подножие на вулкана Нгаурухое, ще пресечем няколко потока от застинала лава, ще преминем и през няколко активни геотермални зони, а за финал ни очаква дълго спускане по склоновете на вулкана. Спускаме се от другата му страна и отпътуваме за покрайнините на парка. Настаняване в къща за гости и нощувка.

  Денивелация (+): 1000 м. Денивелация (-): 1350 м. Разстояние: 17 км.

 • 7

  Днес ще направим друг емблематичен преход на територията на парка. Първата ни цел са водопадите Таранаки. Оттук пътеката след поредица от изкачвания и спускания ще ни изкачи до района на езерата Тама – Горното и Долното. Това са две страхотни вулканични езера в които се оглежда снежният връх на Нгаурухое. Правим снимки и се наслаждаваме на уникалния пейзаж. Връщаме се до мястото за среща с транспорта и отпътуваме за района на градчето Те Куити за нощувка.

  Денивелация (+): 750 м. Денивелация (-): 750 м. Разстояние: 19 км.

 • 8

  Днес ще се запознаем с няколко интересни представители на Новозеландската фауна. Ще посетим специализиран парк за птици и влечуги, където ще можем да видим легендарната  птица Киви – символ на Нова Зеландия и още няколко изключително интересни представители на птичето царство и царството на влечугите! Следобед ще се спуснем в земните недра, за специална разходка с лодка под земята, зада наблюдаваме светещи червеи, живеещи по стените на пещера и създаващи усещането за невероятна природна подземна катедрала! Следобед се отправяме към Оукланд и се настаняваме във вече познатия ни хотел. Нощувка.

 • 9

  Сутринта отлитаме за Южния остров и град Крайстчърч. Следват кратки формалности по взимане на багажи и организиране на транспорта и отново сме на път! Целта ни за днес е да достигнем подножието на Новозеландските Алпи и района на езерата Текапо и Пукаки. Настаняваме се в хотел. Нощувка.  

 • 10

  След закуска отпътуваме за най-алпийската част от острова - Национален парк “Маунт Кук” и едни от най-красивите върхове в света! Днес ще навлезем в сърцето на най-високите планини в Нова Зеландия и ще видим феноменалния Моунт Кук, известен още като Аораки и издигащ се на 3764 метра! Ще направим обзорен преход в Националния парк до хижа Мюлер, а при хубаво време и до връх Оливър – първият връх изкачен от Сър Едмънд Хилъри! Оттук се разкриват спиращи дъха панорами към Маунт Сефтън, Моунт Кук и ледниковото езеро Хукър. Спускане обратно до мястото за среща с транспорта и връщане в хотела.

  Денивелация (+): 1250 м. Денивелация (-): 1250 м. Разстояние: 10 км.

 • 11

  Днес ще направим втори преход в Националния парк. Този път се отправяме към бреговете на река Тазман и едноименния ледник. Ще достигнем до панорамно място и ще видим Маунт Кук, буквално от ръка разстояние, както и сераците на ледника Тазман. Връщаме се обратно до транспорта ни, а при добро време следобед ще имаме възможност да посетим и езерото Охау. Нощувка в къщата ни за гости.

  Денивелация (+): 400 м. Денивелация (-): 400 м. Разстояние: 15 км.

 • 12

  Ставаме рано и напускаме хотела – отправяме се към последния за това пътешествие връх. Подбрали сме го специално заради великолепните гледки, които предоставя към Новозеландските Алпи и езерото Уанака. Това е връх Рой, популярен както за трек, така и за снимки и наблюдение на птици. Наслаждаваме се на феноменалните панорами от върха и се спускаме към мястото за среща с транспорта, който ни отвежда до следващия ни хотел. Вечеря в местен ресторант и нощувка.

  Денивелация (+): 1500 м. Денивелация (-): 1500 м. Разстояние: 15 км.

 • 13

  Днес отпътуваме за Куинстаун, където ще изпитате една от най-силните емоции, които може да преживеете, возейки се на лодка. Ще се качим на Шотоувър Джет и ще летим с 90 км/ч през драматичен каньон, тесен само няколко метра! Адреналинът и емоциите са гарантирани! Оттук отпътуваме за района на езерото Те Анау и се настаняваме в хотел. Похапваме в традиционен местен ресторант и се връщаме в хотела за нощувка.

 • 14

  Фиордът Милфорд Саунд е една от най-големите забележителности на Нова Зеландия, но неговата популярност го е направила пренаселен с туристи и доста комерсиализиран. Затова ние ще ви предложим нещо различно – да разгледате фиордът Доубтфул Саунд и то с круиз, нощувайки на борда на корабче, посрещайки залеза и изгрева на палубата сред водопади и скалисти върхове! Рано сутринта се качваме на първата си лодка, която ще ни преведе през кристалните спокойни води на езерото Манапоури. Този кратък круиз сред езерото ще е добра репетиция за предстоящето ни пътуване. От другата страна на езерото ни очаква бус със стъклен покрив, който ще ни откара към брега на фиорда, като преди това ни прекара през вечно зелените гори, типични за този район и през панорамния проход Вилмот. Спускаме се от другата страна на прохода и се качваме на кораба – нашият дом за днешния и утрешния ден. С корабчето ще преминем през цялата дължина на фиорда, който е три пъти по-дълъг от Милфорд саунд. Ще имаме възможност при хубаво време да Караме каяци под водопадите и да наблюдаваме фауната на фиорда. Вечеря на кораба с ястия приготвени специално от готвача на корабчето. Нощувка.

 • 15

  Събуждаме се сред великолепния пейзаж на фиорда. Отново се любуваме на великолепните панорами около нас, докато корабчето бавно ни отвежда обратно по цялата дължина на фиорда. По вече познатия ни път преминаваме през прохода Вилмот и езерото Манапоури. Отправяме се към Куинстаун за последна вечер в Нова Зеландия. Ще се разходим из центъра на градчето и ще изследваме околностите му, ако имаме време. Вечерта ще хапнем в местен ресторант. Нощувка.

 • 16

  Полет Куинстаун - Оукланд. Отпътуваме за България. Възможна е допълнителна нощувка в Оукланд в зависимост от полетите, която ще се доплати на място.

 • 17

  Пристигане в София.


Включва:

 • Наземен транспорт съобразно програмата на Северния и Южния остров
 • 14 нощувки в хотел и 1 нощувка на кораб
 • Професионален планински водач
 • Обиколка на Хобитън и обяд в хобитски стил, вход за геотермалните долини Уаймангу, Уай-о-тапу, Хелс Гейт + СПА, Те Пуи + Маорска вечер и вечеря, Трансфери в Национален Парк Тонгариро, вход за пещерите със светещи червеи Уаитомо, вход за Къщата на кивитата Отороханга, Shotover jet тур в Куинстаун, Двудневен круиз в Доубтфул саунд с нощувка на кораба (bunk bed каюти) с вечеря и закуска, наема на каяци във фиорда (всичко възлизащо на около 1200 $)
 • Застраховка “Асистанс при пътуване в чужбина”

Не включва:

 • Самолетни билети София - Оукланд - София
 • Самолетни билети Оукланд - Куинстаун - Оукланд 
 • Такси за издаване на визи
 • Храна по време на пътуването, извън описаната в програмата
 • Такси за посещение на други туристически обекти, музеи, забележителности извън описаните като включени
 • Бакшиши, лични разходи и разходи при форсмажорни обстоятелства (виж: Общи условия)

МЕСТАТА СА СИЛНО ОГРАНИЧЕНИ!

Записване до 01.06.2023 година! Това са едни от най-посещаваните места в света, затова ранната организация и запазване на места за туровете и хотелите е задължителна!

Поради отдалечеността във времето на тура, в случай на съществено покачване на цените на услугите от настоящия момент, ТМания си запазва правото да промени цената на екскурзията, най-късно до финалната дата на записване (01.06.2023) 

Нужна екипировка

 • Обувки – В зависимост от метеорологичната прогноза и вида на терена, обувките могат да бъдат ниски (половинки или тричетвърти). Може да си вземете сандали или леки маратонки, които да оставите в транспорта и с които да се преобуете след карая на прехода.
 • Осветление – В случай на по-ранно стъмване поради сезона или удължаване на прехода поради форсмажорни обстоятелства, всеки участник трябва да носи осветление – фенерче или челник. Предимствата на челника са повече и екипът на ТрекМания ви препоръчва да ползвате него. В допълнение на това осветлението ще ви е нужно и при приключенията част от серията КемпингМания, многодневните преходи, където в част от хижите няма ток денонощно или когато за даден връх се тръгва преди изгрев.
 • Облекло за дъжд – В зависимост от прогнозите, преходът може да се осъществи във време на дъжд или временни превалявания. За да се подсигурите комфорта и да бъдете сухи по време на пътуването, всеки участник трябва да разполага с дъждобран или водонепромукаеми яке и панталон. Добре е да помислите и за дъждобран за разница, за да сте сигурни, че вещите ви ще останат сухи. Също така може да опаковате вещите си в „суха торба“ вътре в раницата и да си оставите резервни сухи дрехи за преобличане в транспорта за преобличане след прехода.
 • Раница – при еднодневните/двудневните преходи, раницата не трябва да надвишава 40 литра или 7-10 килограма.
 • Съд за вода – Добре е всеки участник да разполага с поне 1,5 литра вода. Преди всеки преход водачът ще ви даде информация за това дали ще има от къде да се налее вода по време на прехода и с минимум колко вода да тръгнете.
 • Храна – Добре е всеки участник да разполага с храна за прехода в зависимост от това какви хранения са включени в програмата. В допълнение съветваме винаги да имате с вас енергийни храни като шоколад, локум, тахан, мед, ядки или др.
 • Облекло подходящо за сезона и съобразено с терена и прогнозата – къси/дълги удобни за трекинг панталони, тениска, полар, яке и бъфче. При съмнения с какво облекло да тръгнете на прехода, не се колебайте да се свържете с водача за съвет.
 • Гети и ръкавици – в зависимост от сезона е добре да разполагате с гети и ръкавици. Обърнете внимание, че гетите се използват не само при сняг, а и при дъжд, за да опазят краката ви сухи. Също така при очаквани ниски температури или обилен дъжд е добре да разполагате с повече от един чифт ръкавици.
 • Щеки – Щеките имат много предимства и са препоръчитителни за всички маршрути с категория динамичен и по-висока.
 • Медикаменти – препоръчително е всеки участник да има медикаменти за най-често срещаните здравни проблеми. В това число: превързочни материали, хапчета за разстройство и обезболяващи.
 • Канче, ножче и лъжичка/виличка – Винаги е добра идея да имате канче или чашка, както и прибори за хранене. Често по време на преходите имаме почивки-изненада за хапване и кафенце
Бисквитките ни помагат да ви предоставяме по-добра услуга. Използвайки нашите услуги, вие се съгласявате с нашето използване на бисквитки. Научи повече