ЗИМНО РОДОПСКО ВЕЛИКОЛЕПИЕ - ВРЪХ ОРФЕЙ, ТУРЛАТА И КРЕПОСТТА ЗАРЕНИЦА!

ЗИМНО РОДОПСКО ВЕЛИКОЛЕПИЕ - ВРЪХ ОРФЕЙ, ТУРЛАТА И КРЕПОСТТА ЗАРЕНИЦА!

Динамичен маршрут                                                                          

Дестинация: Родопи

ДАТА: 02.03.2019                                                                                           

225 лв

Водачи:

Ще празнуваме 3-ти Март по Родопски! ТрекМания се отправя към най-високите част ни планината в едно шеметно зино приключение със снегоходки! Ще започнем с посещение на крепостта Зареница, издигаща се над река Лютидол и ще научим историите и легендите свързани с нея. Черешката на тортата ще е изкачване на един от най-високите, впечатляващи и обзорни върхове – Карлъка (2188 метра) известен още като връх Орфей. За финал ще се изкачим и до най-високата точка на импозантната Турла и ще се насладим на страхотни гледки към долината на река Широколъшка река. Всичко това гарнирано с уютно настаняване в луксозна къща за гости и вкусна родопска кухня!

1 ДЕН

Сборен пункт – София, паркингът пред Национален стадион "Васил Левски" в 7:00 часа. Отпътуваме за Родопите. Заснеженият зимен път ни отвежда до склоновете на Соколски дол. Оттук ни очаква трикилометров преход до крепостта Зареница, разположена на 1251 м.н.в над долината на река Люти Дол. Първите ни зимни Родопски панорами за това пътуване ще бъдат запомнящи се! Правим снимк, почиваме и се спускаме по обратния път. Отпътуваме за село Гела, където ще пристигнем късно следобед. Настаняваме се в уютна къща за гости за следващите два дни. Вечеря на свободна консумация.  Нощувка.

2 ДЕН

Ранно ставане – очаква ни великолепен зимен ден в най-високите части на Родопите – Перелишкия дял! По поредица от черни пътища, поляни покрити със сняг, заснежени борови и смърчови гори и заскрежени пътеки, ще се изкачим до връх Карлъка (2188 метра), известен още с името връх Орфей! Панорамите оттук към безкрайното море от Родопски върхове, простиращо се край нас са незабравими! При подходящо време, щенаправим преход и до съседните двухилядници Шабалиева Каба и Краставата чука, преди да се спуснем обратно към уюта на село Гела. Време е да се насладим на прочутата родопска кухня след наситеня с емоции и сняг зимен ден. Вечеря на свободна консумация и нощувка.

3 ДЕН

След закуска се отправяме към последния си за това пътешествие връх – впечатляващата Турла! Върхът се издига като гигантска пирамида над околните пасища. Краткото, но стръмно изкачване ще ни възнагради с великолепни панорами и ще ни даде повод, да се връщаме в Родопите отново и отново. Време е да потягле обратно към София, но няма да пропуснем да посетим изпитана механа за едно последно греяно вино преди дългия път.

Включва: 

  • Транспорт от и до град София
  • 2 Нощувки в уютна къща за гости
  • Професионален планински водач
  • Снегоходки (по преценка на ТрекМания)
  • Планинска застраховка

Не включва:

  • Лични разходи, Храни и напитки по време на програмата
  • Непредвидени разходи при форсмажорни обстоятелства (виж: Общи условия)

Цената е валидна при минимум 7 участника

 

Цена: 225 лв.
Направи запитване
Участници:

Снимките в сайта са собственост на ТрекМания

Уеб дизайн и SEO М-Дизайн