ОСТРОВ РЕЮНИОН - НАЙ-ВЕЛИКОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ В ИНДИЙСКИЯ ОКЕАН

Маршрут     Дати     Цена     Водач

Маршрут

ОСТРОВ РЕЮНИОН - НАЙ-ВЕЛИКОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ В ИНДИЙСКИЯ ОКЕАН

Динамичен маршрут                                                 

ДЕСТИНАЦИЯ: Реюнион / Франция / Индийски океан

ДАТА: 21.09.2018                                                                      

2625 лв

Водач: Емил Енчев

Трудно е да се представи Реюнион – този малък остров, запокитен от природата сред Индийския океан! Представете си шеметните скални масиви на Мадейра, обрасли с буйна зеленина; представете си вулканичните образувания на Канарските и димящата лава и водопадите на Исландия; представете си езерата и циркусите на Азорите... А сега умножете мащаба многократно, добавете щипка екзотика и ще получите бегъл изглед от Реюнион! Истинското му лице може да се оцени само на живо! А какъв по-добър вариант от пътешествието на ТрекМания! Ще се изкачим до най-високата точка на острова и в целия Индийски океан – връх Питон де Неж и ще посрещнем вълшебен изгрев на 3071 метра над океана! Ще се изкачим на специално подбрани обзорни върхове над всеки един от трите величествени циркуса и ще станем свидетели на зашеметяващи панорами! Ще се изкачим на върха на вулкана Питон де ла Фурнез – един от най-активните вулкани на земята! А финалът? Финалът е просто мечта! Ще направим полет с хеликоптер над всичките три циркуса, ще прелетим над вулкана Фурнез и ще навлезем по въздух до някои от най-недостъпните планински клисури, за да снимаме величествените им водопади!

1 ДЕН

Сборен пункт – Летище София, Терминал 2. Отпътуване за Сейнт Денис – столицата на Реюнион.

2 ДЕН

Кацане и трансфер до хотела. Настаняване, вечеря на свободна консумация и нощувка.

3 ДЕН

Днес ще започнем опознаването на приказното кътче от нашата планета наречено Реюнион! Започваме с кратък трансфер до градчето Сейнт Пол и оттам поемаме по стръмен път по склона на първия от трите гигантски вулканични циркуса, съставящи основния планински масив на острова. Целта на днешния преход е да се насладим на панорамите към циркуса Мафате. Паркингът ни се намира само на няколко метра под кратерния ръб и гледката, която се открива след 3 минути изкачване до ръба е просто феноменална! Пропаст от близо 2000 метра пропада под краката ни в зелен, насечен от природните стихии циркус! На фона доминира най-високият масив на острова с връх Питон де Неж, а зад гърба ни блести Индийският океан! Пътеката върви по самия ръб на кратера, изкачва се плавно, разширявайки хоризонта ни и неусетно ни отвежда до връх Гран Бенард – 2896 метра над океана! Пред очите ни се простира нова изумителна гледка – циркусът Силаос! Нови панорами, нови хоризонти, а зад тях се подава и връха на Питон де ла Фурнез! Спускаме се укрилени обратно до мястото за среща с транспорта и отпътуваме към хотела ни в Сейнт Денис. Вечеря и почивка. Нощувка.

4 ДЕН

Днес е време да опознаем и третия циркус на острова. Преди това обаче се отправяме към водопада Ниагара (Реюнионската), намиращ се недалеч от столицата. Ще направим снимки на красивия природен феномен и ще отпътуваме към градчето Сейнт Андре. Това е вратата към циркуса Салазие! Преди да се озовем в сърцето на този гигантски природен амфитеатър трябва да преминем през тясната клисура на река Мат. Високите ѝ стотици метри стени са покрити с буйни зелени гори, а между гигантските дървета се хвърлят шеметни водопади! Десетките водопади, спускащи се по склоновете на клисурата, ще направят преминаването ѝ незабравимо, а водопадът Бланш ще ни остави без дъх! Пътят ни се изкачва постепенно до високите части на циркуса и скоро ни отвежда до самия му ръб, граничещ със съседния циркус Мафате. Тук поемаме по обзорна пътека, преминаваща по самия ръб, разделящ двата кратера, която ни отвежда до връх Симендеф. От 2170 метра ще имаме възможност да обхванем с очи изумителната панорама над двата циркуса, лежащи в краката ни – Салазие и Мафате. Правим снимки, почиваме и започваме спускането си обратно към мястото за среща с транспорта. Вечерта отново ще прекараме в Сейнт Денис. Вечеря на свободна консумация и нощувка.

5 ДЕН

Време е да се отправим към най-високия масив на острова – този на Питон де Неж. Покрит с гъста тропическа растителност, разкъсан от десетки урви и клисури по които се излизават водите на фантастични водопади, масивът е най-високата точка на острова и задължителна спирка в нашето пътуване. В първата част от деня транспортът ще ни отведе до бреговете на езерото Гранд Етанг. Оттук, след около час и половина преход, ще достигнем до дъното на вечнозелена долина, стръмните склонове на която се затварят над вълшебният водопад Брас д‘Арнет. Правим снимки и се отправяме обратно – време е да поемем към най-високата точка на острова. Пътеката ни ще започне от самия ръб на циркуса Салазие и ще продължи по него почти до хижата. Това ще ни даде перфектната възможност да се насладим на въдушните гледки, откриващи се към шеметните бездни на циркуса и да не усетим изкачването. В късния следобед достигаме до хижа Питон де Неж. Настаняваме се и нощуваме.

6 ДЕН

Ранно ставане! Още преди слънцето да е изгряло предприемаме финалното изкачване към върха.  Петстотинте метра изкачване ще ни отведат на най-високата точка на Реюнион и целия Индийски океан точно по изгрев слънце! Пригответе фотоапаратите – това ще е най-незабравимият изгрев в живота ви! Първите слънчеви лъчи ще очертаят златна пътека по водите на Индийския океан, високият 3069 метра връх ще хвърли конусовидната си сянка над морската шир! Застанали върху огряните в червено скали на Питон де Неж ще имаме възможност да гледаме и в трите гигантски циркуса едновременно от над 1800 метра височина! Тази феноменална гледка ще се запечата завинаги в душите ни! Спускаме се обратно до хижата и от там - по панорамната пътека към транспорта ни. Преди да напуснем обаче високите части на острова, ще посетим още една от големите му забележителности – панорамна площадка над страховитата долина Труе де Фер, прочута с високите си стотици метри водопади! Следобед пристигаме на брега на Индийския океан и се настаняваме в района на градчето Сейнт Джоузеф. Време за заслужена почивка. Вечеря на свободна консумация. Нощувка.

7 ДЕН

Днес ни остава да стъпим на последния планински масив на острова, който още не сме посетили, и един от най-активните вулкани в света – Питон де ла Фурнез. Поемаме по Рут де Вулкан и преминавайки през поредица от места за наблюдение на вулканичния масив, достигаме Пас де Белкомб. Разпположен в Национален Парк Реюнион, вулканът е гледка, която си струва пътуването през половината свят! Изригващ почти всяка година, той е създал уникален ландшафт с неповторими цветове и форми. Ще предприем изкачване до най-високата му точка и при подходящи условия ще обиколим целия кратер! Гледките към масива на Питон де Неж, Индийския океан, заобикалящ ни от три страни, и съвсем пресните потоци от лава, стичащи се по конуса на вулкана ще направят прехода ни за деня незабравим! Следобед се връщаме до мястото за среща с транспорта. Отправяме се към най-източната част на вулкана – там, където кипящите реки от лава са се сблъскали с океана и са образували неповторим пейзаж! Правим снимки и отпътуваме за Сейнт Пиер. Настаняваме се в околоността на градчето и нощуваме.  

8 ДЕН

Пригответе се за най-шеметното пътуване през живота си! Рано сутринта се качваме на хеликоптер, който ще ни отведе на незабравимо пътешествие над острова! Пред нас, като на филм, ще преминат всички великолепни места, които сме посетили предните няколко дни, но ще ни се представят по един нов и нестандартен начин! Ще прелетим над трите великански циркуса Мафате, Селазие и Силаос, ще кръжим около Питон де Неж, ще надникнем отвисоко в кратерите на Питон де ла Фуренес и ще се спуснем над високите стотици метри водопади Воал де ла Мари, Каскад Бланш, Такамака и Гранд Етанг, и ще ги снимаме от въздуха! Трудно се описва феерията от върхове, водопади, скали и джунгли, на която ще станем свидетели! Около обяд се връщаме в главния град на острова – Сейнт Дени. Настаняваме се в околностите на градчето и се отдаваме на пазаруване на сувенири, разходки или почивка. Вечерта ще посетим местно заведение, за да се сбогуваме с този къс от Рая, запокитен сред Индийския океан!

9 ДЕН

Полет за София.

Включва:

 • Транспорт съобразно програмата
 • 6 нощувки в семейни хотели / комфортни апартаменти
 • 1 нощувка в хижа
 • Професионален водач от България
 • Полет с хеликоптер над острова (около 300 евро)
 • Застраховка „Асистанс при пътуване в чужбина“ на стойност 15 000 евро

Не включва:

 • Самолетните билети София - Сент Дени - София
 • Храна по време на програмата
 • Такси за посещение на музеи, атракции и забележителности
 • Бакшиши, Лични разходи, Разходи при напускане на програмата по време на пътуването
 • Непредвидени разходи при форсмажорни обстоятелства (виж: Общи условия)

Цената е валидна при минимум 7 участника


ВАЖНО!!! Самолетните билети се закупуват след като пътуването е потвърдено! В случай че участник не желае или не може да закупи самолетния си билет сам, Екипът на ТрекМания може да закупи самолетните билети от негово име без допълнителни такси!

Цена: 2635 лв.
Направи запитване

Снимките в сайта са собственост на ТрекМания

Уеб дизайн и SEO М-Дизайн