ИРЛАНДИЯ - ИЗУМРУДЕНИЯТ ОСТРОВ НА СВЕТИ ПАТРИК

ИРЛАНДИЯ - ИЗУМРУДЕНИЯТ ОСТРОВ НА СВЕТИ ПАТРИК

Лек /Динамичен маршрут                                                         

ДЕСТИНАЦИЯ: Ирландия

ДАТА: 18.05.2019                                                                      

2275лв 

Водач: Емил Енчев

Не случайно местните наричат своя дом – Изумруденият остров! Ирландия е покрита целогодишно със зеленина, а суровите атлантически брегове на острова, дивите му планини, хилядолетната му история – от мегалитни паметници, през колоритни крепости и замъци до модерните небостъргачи правят владенията на Свети Патрик, впечатляващ декор за поредното незабравимо пътешествие на ТрекМания! Ще се изкачим до най-високия връх на острова – Каррантуил, висок 1038 метра и ще направим шеметен трек около езерата разположени в подножието му. Ще отплаваме сред бурните вълни на Северния Атлантик към островите Скелигг – умопомрачителен ансамбъл от скални кули и отвесни каменни бастиони, издигащ се от морските вълни. Ще видим долмени, праисторически селища, средновековни църкви, замъци и крепости. Ще направим незабравим круиз около Скалите на Мохер и ще посетим Пътят на Великаните – приказните базалтови скали,  разпалващо въображението на хората и разбира се ще разгледаме Белфаст и Дъблин!

1 ДЕН

Сборен пункт – Летище София, Терминал 2. От пътуваме за Дъблин. Пристигаме на летището и се трансферираме до центъра на града. Настаняваме се в уютно семейно хотелче или модерен апартамент в центъра на града и се отправяме на разходка. След вечеря се прибираме за да отпочинем. Предстои ни шеметно пътуване!

2 ДЕН

Ирландскотo ни приключение започва! Първата ни цел е мегалитния портален долмен Брауншил, известен като един от най-тежките в цяла Европа - започваме да опознаваме древното минало на този причудлив остров! Следващата спирка за деня е Рок ъф Кашел – изключително важно исторически място, с векове седалище на местните крале с уникален архитектурен стил и страхотна атмосфера. Време за разглеждане и снимки и отпътуваме за подножието на планините Макгилликаддис Рикс. Настаняваме се в къща за гости. Вечеря на свободна консумация и нощувка.

3 ДЕН

Ранно ставане - днес ни очаква сериозен преход! Отправяме се към най-високия масив в Ирландските планини и неговия първенец. Планината е впечатляваща смесица от ледникови езера, алпийски хребети и скални кули. В зависимост от често променящите се прогнози, водъчът ще избере най-подходящия маршрут за достигане на най-високия връх на Ирландия - Каррантуил, висок 1038 метра.  Нека височината не ви заблуждава – променливото време и денивиацията от близо 1000 метра, правят изкачването сериозно предизвикателство. Правим снимки от върха и се спускаме към мястото за среща с транспорта. Връщаме се обратно в къщата ни за гости за заслужена почивка и нощувка.

4 ДЕН

Днес  ни очаква още едно сериозно предизвикателство. Отправяме се към легендарните острови Скелигг - умопомрачителен ансамбъл от скални кули и отвесни каменни бастиони, издигащ се от морските вълни. В зависимост от времето или ще направим круиз около островите или ще успеем да стъпим на брега на Големия Скелигг. Тук впечатляващи камени стъпала, преодоляват извисяващите се скали и ни отвеждат до средновековен манастир, част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Тук са заснети и сцениte na Star Wars: The Last Jedi и The Force Awakens! Връщаме се н брега и отпътуваме за района на град Ламерик. Нощувка в къща за гости в района.

5 ДЕН

Днес отново ни очаква ден изпълнен с емоции! Започваме с посещение на Манастирът Куин, основан още през 14 век. Оттук се отправяме към Скалите на Мохер – 8 километрова отвесна скална стена издигаща се на места над 200 метра от океанските вълни. Ще направим обзорен круиз на тази впечатляваща брегова ивица и ще посетим за допълнение островите Аран, където можем да си наемем велосипеди и да разгледаме забележителностите – китни селца и стари крепости. Връщаме се обратно до мястото зас реща с транспорта и отпътуваме за района на Галуей. По пътя ще имаме възможност да посетим долмена Пулнаброн и пещерата Аилуии – една от най-старите пещери на острова и мястото, където все още могат да се видят кости от изчезналата вече Праисторическа Пещерна мечка! Нощувка в района на Галуей.

6 ДЕН

Първата ни цел за деня в манастира Боил основан през 12 век. Разглеждаме го, правим снимки и отпътуваме към замъка Дунлус.  Замъкът е изключително панорамно и атрактивно място, кацнал на върха на скали, издигащи се отвесно стотици метри над морето. Оттук се отправяме към прочутия Път на Великаните. Време за снимки и обиклка на красивите скални образувания. Около обяд се отправяме към столицата на Северна Ирландя – Белфаст. Настаняваме се в къща за гости и се насочваме към центъра на града. Нашата обиколка обаче ще започне с Музея на Титаник.  Следват катедралата, общината и централната част на града. Вечерта ще посетим местен ресторант, преди да се върнем в къщата ни за нощувка.

7 ДЕН

След закуска се отправяме към долмена Пролеек – един от най-изящните в цялата страна. Следващата ни цел е Монастирбойс – ранно християнско монашеско селище, прочуто с интересните си кръстове, останките от двете си църкви и запазената висока кръгла кула. Оттук отпътуваме за Бру на Бойн – Долината на Гробниците, част от Световното културно наследство на ЮНЕСКО. Това е едно от най-важните  праисторически открития, включващо  мегалитни структури, неолитни орнаменти и още много! Време за разглеждане и отпътуваме за Дъблин и последната ни нощувка на острова.

8 ДЕН

Полет Дъблин - София

Включва:

 • Транспорт съобразно описаната програма
 • 7 нощувки в семейни хотели/къщи за гости
 • Професионален български планински водач
 • всички разходи на водача
 • Застраховка „Асистанс при пътуване в чужбина“

 Не включва:

 • Самолетни билети София –Дъблин - София
 • Храна по време на екскурзията
 • Разходката с лодка до островите Скелиг, Круиза около скалите Мохер и островите Аран
 • Такси за посещение на туристически обекти, музеи , забележителности, наема на колела
 • Бакшиши, Лични разходи
 • Лични разходи при напускане на програмата по време на пътуването
 • Бакшиши, лични разходи и разходи при форсмажорни обстоятелства (виж: Общи условия)

Цената е валидна при минимум 7 участника

ВАЖНО!!! Самолетните билети се закупуват, след като пътуването е потвърдено! В случай, че участник не желае или не може да закупи самолетния си билет сам, Екипът на ТрекМания може да закупи самолетните билети от негово име без допълнителни такси!

Цена: 2275 лв.
Направи запитване
Участници:

Снимките в сайта са собственост на ТрекМания

Уеб дизайн и SEO М-Дизайн