ОРТЛЕР, МОНТЕ БАЛДО И ЛАГО ДИ ГАРДА

Маршрут     Дати     Цена     Водач

Маршрут

ОРТЛЕР, МОНТЕ БАЛДО И ЛАГО ДИ ГАРДА

Труден / Екстремен Маршрут                                                                                 

Дестинация: Алпи / Италия

ДАТА: 25.07.2018                                                                                       

1185 лв

Водач

Ортлер – един величествен масив, издигащ се на почти 4000 метра! Неговият въздействащ снежен купол, обграден от всички страни със скални стени, шеметни ребра и спиращи дъха кулоари, е увенчан от метален кръст, отбелязващ вторият по височина масив в целите Източни Алпи – 3905 метра, наричан още Крал Ортлер! Ще направим едно запомнящо се изкачване до най-високата му точка, прекрачвайки зейнали ледникови пукнатини и преминавайки по въздушни скални ръбове! Ще посетим музеят на Меснер, разположен в подножието на върха и ще се запознаем с удивителния свят на Леда, на който е посветен музеят. За финал ще се разходим до връх Алтисимо в масива Балдо, издигащ се над езерото Гарда и прочут с най-красивата си гледка към най-голямото италианско езеро!

ДЕН 1

Сборен пункт – Летище София, Терминал 1 в 5:00 часа. Полет София – Бергамо. Прелитаме над току що огряните от слънцето Доломити и кацаме в тяхното подножие. Оттук отпътуваме по Болцано и след кратка почиква в района пристигаме в Золда. Настаняваме се в малък семеен хотел/къща за гости и се отправяме на разходка из малкото южнотиролско селце. Тук великият алпинист Райнхолд Меснер е построил музей, посветен на света на ледът и всички занимания свързани с него! Именно към него сме се насочили и, ако имаме късмет, ще видим и малкото му стадо от якове, жевеещо в района! Вечеря на свободна консумация и нощувка в Золда.

ДЕН 2

Сутринта нарамваме раниците и напускаме уюта на долината. Над нас се извисява масивът на Ортлер и ни вика в приоблачните си висини! Започваме с полегато изкачване в ниските гористи пояси на масива, но излизайки от гората, пътеката става по-стръмна, пресича спускащите се кулоарите на върха сипеи и започва изкачване към едно от страничните ребра към основния масив. След около 2 часа достигаме хижа Табарета, където ще хапнем и отпочинем преди финалното изкачване към хижа Пайер. Разполагаме с достатъчно време, за да се изкачим спокойно до хижа Пайер, където ще се настаним и ще прекараме нощта. Преди да заспим ще посрещнем един незабравим залез! Последните слънчеви лъчи ще огреят ледниците по западния склон на върха, ще обагрят в червено върха на Пасо ди Стелвио и ще потопят цял Южен Тирол, постиращ се в краката ни, с мека златна светлина! Заспиваме окрилени от замайващата гледка и с мисли за сериозното изкачване, което ни предстои утре.

ДЕН 3

Ранно ставане - поемаме към най-високата точка на масива! Първата част от маршрута е най-предизвикателна и преминава по тесен скален гребен и вълнуващи виа-ферати! Тук ще трябва да се мобилизираме и съсредоточим максимално, но не се тревожете! Нашите квалифицирани планински водачи ще бъдат до вас и ще ви помагат, ако се почувствате сигурни. Следващата част от маршрута преминава по нацепените ледници на връхния купол и след няколкочасово изкачване достигаме металния кръст увенчаващ върха! Панорамата е нереална! Стотици скално-ледени масиви се издигат около нас и море от хиляди върхове се простира до хоризонта във всички посоки! Почиваме, правим снимки и започваме дългото спускане. Достигайки хижа Пайер, ще имаме време да си вземем багажа и да починем. Финалната част от прехода за деня ще ни отведе до хижа Табарета, където ще се настаним за през нощта.

ДЕН 4

На сутринта продължаваме спускането си към долината на Золда, където ни очаква бусът. Отпътуваме за бреговете на Лаго ди Гарда, където ще се разходим до най-обзорния връх в района и един от най-високите в масива Балдо – връх Алтисимо. Преходът от паркинга до най-високата точка преминава по полегат черен път, който с няколко серпентини преодолява денивелацията от 450 метра. Чудесна разходка за завършек на приключението ни в Алпите, до панорамна площадка, която ще остави незабравими спомени в сърцата ни! От върха панорамата към езерото Гарда е зашеметяваща. В краката ни, като в гигантски фиорд, се простира най-голямото езеро в цяла Италия, обградено от величествени планински масиви... С тази гледка пред очите се отправяме обратно към малкото градче Бергамо, където ще пренощуваме. Вечерта ще хапнем вкусна италианска храна в Стария град и ще се разходим из тесните му улички.

ДЕН 5

Трансфер до летището и отпътуване за София. Пристигане на Летище София преди обяд!

Включва:

 • Транспорт съобразно описаната програма
 • 2 нощувки в семейни хотели/къщи за гости/хостели
 • 2 нощувки в хижа
 • Професионален български планински водач ( 1 водач на 3 участника)
 • Нужната алпийска екипировка
 • Застраховка „Асистанс при пътуване в чужбина“

Не включва:

 • Самолетни билети София - Бергамо - София
 • Храна по време на екскурзията, Лична алпийска екипировка – котки и пикел
 • Такси за посещение на туристически обекти, музеи, забележителности
 • Бакшиши, Лични разходи, Разходи при напускане на програмата по време на пътуването
 •           Непредвидени разходи при форсмажорни обстоятелства (виж: Общи условия)

Цената е валидна при минимум 6 участника


ВАЖНО!!! Самолетните билети се закупуват, след като пътуването е потвърдено! В случай, че участник не желае или не може да закупи самолетния си билет сам, Екипът на ТрекМания може да закупи самолетните билети от негово име без допълнителни такси!

Цена: 1185 лв.
Направи запитване
Участници:

Снимките в сайта са собственост на ТрекМания

Уеб дизайн и SEO М-Дизайн