ГРОСГЛОКНЕР ПО ЩУДЛГРАТ

ГРОСГЛОКНЕР ПО ЩУДЛГРАТ

Труден / Екстремен Маршрут                                                                                 

Дестинация: Алпи / Австрия

ДАТА: 26.06.2019                                                                                      

1070 лв

Водач:

Австрийският първенец – Гросглокнер издига своята разпознаваема скалноледена пирамида в самото сърце на Австрийските алпи. Със своите 3798 метра и възхитителните си панорами, върхът с право се нарича „Краля на Източните Алпи“! Това пътуване ще ни отведе до подножието на Гросглокнер, а главозамайващия маршрут на изкачване по който ще достигнем върха на ледено-скалната пирамида ще ни оставят без думи! Маршрутът по ръба Щудл е може би един от най-достъпните алпийски маршрути към върха и ще донесе много адреналин, емоции и удовлетворение на всички напреднали планинари, които приемат неговото предизвикателство!

1 ДЕН

Сборен пункт – София, метро станция Сливница, паркинга до входа на метрото при спирката на автобусите за Банкя 6:20 часа. Пътят до Любляна е дълъг и ранното ръгване ще ни даде възможност да се разходим из уживената словенска столица в късния следобед. Пристигаме и се настаняваме в уютен семеен хотел. Време за разходка и разглеждане на забележителностите на града и вечеря. Нощувка.

2 ДЕН

Алпите ни очакват! Поемаме на север и само след няколко часа вече сме в подножието на най-високите планински масиви на Австрийските алпи! Преминавайки по дълбоките ледникови долини, през зелените пасища и китни алпийски села достигаме подстъпите на връх Гросглокнер. Намираме се в живописна долина, край нас е алпийска идилия, като от картичка – поляни с цветя, дървени къщурки, крави пасящи безгрижно....А над този планински рай, право срещу нас се издига впечатляващата ледено-скална пирамида на Гросглокнер! Нарамваме раниците и се запътваме към подканящите ни висини. Целта ни за днес е хижа Щудлхюте. След около 4 часа достигаме до уютната хижа и се настаняваме. Време за почивка и снимки назалеза над долината. Нощувка в хижата.

3 ДЕН

Ставаме рано. Маршрута започва малко след ледника над хижата. Предлагащ според сезона, атрактивни участъци от лед и скали, ръбът е осигурен в по-трудните участъци, а професионалния планински водач ще се грижи за осигуровките и вашата безопастност по целия път до върха. След около 5-6 часа достигаме масивния метален кръст на най-високата точка и ахваме! Гледката от върха ще ви остави зашеметени. Тесния връх е заобиколен отвсякъде с шеметни отвеси спускащите се към дълбоки ледникови долини. Над тях блестят десетки върхове над трихиляди метра, а при хубаво време се виждат Доломитите, Юлийските алпи и масива на Национален парк Берхтесгаден (уникално място, до което ще пътуваме съвсем скоро! Рао е още да си отдъхваме! Предстои ни преминаване през седловината между Клайнеглокнер и същинския връх. Осигурени през цялото време и с помоща на водача преминаваме последните въздушни метри и от тук започва спускането до хижа Ерцхерцог Йохан. Хижата предлага доста удобства, включително прекрасна топла храна и наливна бира. Посрещаме зашеметяващия залез над Алпите на верандата на хижата, вечеряме и се отдаваме на заслужена почивка.

4 ДЕН

Днес ще се спуснем по алтернативен маршрут до мястото за среща с транспорта ни. Възможност за слизане отново през Щудлхщте или за преминаване по маршрута на алпинистите изкачили за пръв път върха и след серия от ледници, кратка виа ферата и сипей, достигаме до изпъстрените с еделвайси поляни около хижа Залмхютте. От тук, споделяйки пътеките с мармоти и козирози, се отправяме към хижа Глорер, от където ще започне спускането ни до мястото за среща с транспорта и отпътуваме за Любляна. Вечерта ще прекараме в някой то многорбройните ресторанти и барове по бреговете на река Любляница и ще се насладим на прекрасната атмосферна на една от най-хубавите европейски столици. Нощувка.

5 ДЕН

Отново отпътуваме рано. Очакващия ни път през безкрайните равнини на Хърватска и Сърбия, само ще ни връща и напомня за вълнуващите мигове прекарани в Алпите и ще дава място за бурния полет на въображението към следващите по-високи и интересни върхове.

Включва:

 • Транспорт от и до София
 • 2 нощувки в хостели
 • 2 нощувки в хижи
 • Професионални планински водачи (1 водач на 2 клиента)
 • Всички разходи на водачите
 • Нужната алпийска екипировка
 • Застраховка „Асистанс при пътуване в чужбина“

Не включва:

 • Лична алпийска екипировка – котки и пикел и храна по време на пътуването
 • Такси за посещение на туристически обекти, музеи и забележителности
 • Бакшиши, Лични разходи
 •            Непредвидени разходи при форсмажорни обстоятелства (виж: Общи условия)

Цената е валидна при минимум 4 участника


ВАЖНО!!! В случай, че участниците не разполагат с лична алпийска екипировка, Екипът на ТрекМания ще съдейства за наемането на такава.


Цена: 1070 лв.
Направи запитване
Участници:

Снимките в сайта са собственост на ТрекМания

Уеб дизайн и SEO М-Дизайн